Spoštovani kupci,

obveščamo vas, da so v skladu z vladnim odlokom glede preprečitve širjenja Koronavirusa naše poslovalnice odprte samo za pravne osebe (podjetja, s.p., in mali davčni zavezanci).
Vse, ki bi želeli nakup opraviti kot fizična oseba, pa prosimo, da pokličete v najbližjo poslovalnico JAF in se dogovorite o možnosti nakupa in prevzema blaga.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje v tem zahtevnem obdobju!

Vaša JAF ekipa

Uporaba piškotkov

Pravila EU obvezujejo upravitelja spletne strani, da svoje obiskovalce opozori na uporabo piškotkov in jim zagotavlja tudi vpogled v način njihove uporabe.

S to stranjo želimo izpolniti zahteve, ki nam jih nalaga EU in pojasniti vse podrobnosti o uporabi piškotkov. 

Smo mnenja, da je zaščita osebnih podatkov izjemnega pomena. Prosimo, preberite naš pravilnik o zasebnosti. 

Pravilnik o zasebnosti.

 

.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni ?

Naše spletno mesto uporablja piškotke.

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni strani in trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Piškotki so potrebni za pravilno delovanje naše spletne strani in trgovine.

Kako piškotek deluje ?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine) in pri zbiranju raznih statistik o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja posamezne spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Zakaj se uporabljajo piškotki ?

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletnega mesta obiskovalcem prilagodijo prikaz vsebine glede na pretekle obiske;
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora in ponudbe ter njihove primerjave;
 • na delih spletnega mesta, kjer je potrebna prijava, ohranijo uporabnike prijavljene;
 • za prepoznavanje uporabnikove naprave (računalnik, tablica, mobilna naprava), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine uporabnikovi napravi;
 • za zbiranje različnih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določenega spletnega mesta;
 • za spremljanje obiska, kar omogoča odkrivanje in odpravljanje napak, preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih mest;
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletna trgovina).

Katere vrste piškotkov poznamo ?

Glede na njihovo funkcijo in namen, so piškotki razdeljeni v štiri kategorije:

 1. Nujno potrebni piškotki
 2. Funkcionalni piškotki
 3. Izvedbeni piškotki
 4. Analitični piškotki

Kako dolgo bodo shranjeni ti podatki ?

Piškotki so lahko shranjeni različno dolgo, le za trajanje seje brskanja ali pa veliko dlje.

 1. Začasni ali sejni piškotek (session cookies): Piškotek, ki nam omogoča povezavo vaših dejanj tekom seje v brskalniku. Seja v brskalniku se začne, ko odprete okno brskalnika, in se konča, ko ga zaprete. Sejni piškotki so ustvarjeni začasno in so izbrisani, ko se zapre okno vašega brskalnika.
 2. Trajni ali shranjeni piškotek (persistent cookies): Piškotek, ki ostane na vaši napravi. Čas, ki je določen v piškotku, in se aktivira vsakič, ko obiščete spletno stran, ki je ustvarila ta določen piškotek.

Upravljanje piškotkov v vašem brskalniku.

Obstaja več načinov za upravljanje in nadzor nad vašimi nastavitvami za piškotke. 

Brskalnik omogoča upravljanje piškotkov tako, da sprejema vse piškotke, vse zavrne ali sprejme le določene vrste piškotkov.

 

Večina modernih spletnih brskalnikov vam nudi splošne informacije o piškotkih in vam omogoča, da si ogledate vse vaše piškotke, vam dovoli, da izbrišete vse ali posamične piškotke, ter vam omogoča, da blokirate ali dovolite piškotke za vse spletne strani ali posamično izbrane spletne strani. Prav tako lahko normalno izključite posamezne oglaševalne piškotke tretjih oseb. 

Ne pozabite, da z izbrisom ali blokiranjem piškotkov vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito. 

Katere piškotke uporabljamo ?

piškotki v naši uporabi

   

Opis

Namen

Kategorija

PHPSESSID Shranjevanje stanja prijave funkcionalnost

 

 

 

  

piškotki tretjih oseb

 

 

Opis

Namen

Kategorija

google analytics

Piškotki, ki so potrebni za uporabo Google Analytics.
Dodatne Informacije

Analytics & Targeting

google adwords

Piškotki, ki so potrebni za sledenje Google AdWords.
Dodatne Informacije

Conversion-Tracking & Retargeting

google maps

Piškotki, ki so potrebni za uporabo zemljevida storitev Google Maps.

Building navigation maps & Navigation