IZJAVA O ZAŠČITI PODATKOV

IZJAVA O ZAŠČITI PODATKOV

Varstvo vaših osebnih podatkov in upoštevanje veljavnih zakonskih obveznosti, vključno z Uredbo EU o varstvu podatkov (EU GDPR), je za nas – skupino JAF (www.jaf-group.com/Groups) zelo pomembno. V nadaljevanju vas bomo seznanili z načinom našega ravnanja z vašimi osebnimi podatki. Osebni podatki so podatki, ki določajo vašo identiteto, kot so vaše ime, naslov in telefonska številka. 

1. Odgovorni

J.u.A. Frischeis d.o.o. je odgovoren v smislu 7. vrstice 4. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov za spletno stran:

www.frischeis.si

in spletno trgovino, ki jo ta stran vsebuje, ter za obveznosti z vidika varstva podatkov J.u.A. Frischeis d.o.o. JAF International Service GmbH  zagotavlja računalniške programe in storitve, ki so potrebni za sklenitev pogodbe in obdeluje podatke kupcev in dobaviteljev skupine JAF, kot je prikazano spodaj.

Med podjetjema J.u.A. Frischeis d.o.o. in JAF International Service GmbH je sklenjen sporazum o obdelavi podatkov v skladu s 26. členom Uredbe EU o varstvu podatkov, ki opredeljujejo J.u.A. Frischeis d.o.o. kot samostojno kontaktno točko za zahteve po varstvu podatkov posameznikov, na katere se podatki nanašajo.

Na J.u.A. Frischeis se lahko obrnete prek naslednjih komunikacijskih kanalov:Na J.u.A. Frischeis se lahko obrnete prek naslednjih komunikacijskih kanalov:

 • s pismom na naslov: J.u.A. Frischeis d. o. o., Celovška cesta 492, 1210 Ljubljana Šentvid
 • po telefonu: +386 1 3207 460
 • po elektronski pošti na naslov: compliance@frischeis.si

J.u.A. Frischeis za delovanje spletnih strani, vključno s spletnimi trgovinami in distribucijo glasila, podpirajo naslednji zunanji ponudniki storitev (izvajalec naročil): Softaware GmbH, Elements-Gruppe (elements.at New Media Solutions GmbH, Punkt & Komma GmbH, Pimcore GmbH), IMOS AG. Ti so zavezani namenom, konceptom brisanja in varnostnim ukrepom, ki so predstavljeni v tej izjavi o varstvu podatkov, s pisnimi pogodbami za izvedbo naročil, sklenjenimi z JAF.

2. Obisk spletnih strani kot neregistriran uporabnik

Z obiskom naših spletnih strani se v t. i. »Server Log Files« samodejno shranijo informacije, ki nam jih pošlje vaš brskalnik. To so informacije, kot so vrsta/različica brskalnika, uporabljeni operacijski sistem, referrer URL (prej obiskana stran), ime gostitelja dostopnega računalnika (naslov IP) in čas zahteve strežnika.

Te podatke ni mogoče dodeliti določeni osebi in zato ne dovoljujejo identifikacije uporabnika. Shranjevanje teh podatkov je izključno za sistemske in statistične namene. Kombinacija teh podatkov z drugimi viri podatkov za dodelitev podatkov določeni osebi se ne izvede. Podatki bodo izbrisani po statistični oceni 36 mesecev.

3. Namen obdelave in pravne podlage

a. Izvajanje pogodbe, vključno z odprtjem spletnega računa strank

Za potrebe registracije kupca ali dobavitelja s strani zaposlenega v J.u.A. Frischeis d.o.o. ali samostojno v spletni trgovini JAF Online Shop, s ciljem realizacije naročila ali izvedbe zahtevka iz kupoprodajne pogodbe ali pogodbe o opravljanju storitve (dostava, obračun, garancija itd.) zbiramo in obdelujemo naslednje podatke:

 • ime podjetja ter ime in priimek kontaktne osebe (v nekaterih primerih tudi direktorjev in lastnikov),
 • davčno številko,
 • naslov (ulica, poštna številka, mesto),
 • elektronski naslov,
 • telefonsko in faks številko.

Če želite nastaviti račun stranke v spletni trgovini JAF, morate vnesti tudi geslo, ki ste ga izbrali, ki bo skupaj z vašim elektronskim naslovom shranjeno kot uporabniško ime.

Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov je pogodba, sklenjena med vami in podjetjem J.u.A. Frischeis d.o.o., ter s tem povezanimi pravnimi obveznostmi (npr. Davčna zakonodaja). V kolikor nam ne boste posredovali vseh podatkov, ki jih potrebujemo, obdelava vašega nakupa oz. naročila storitve in odprtje računa stranke ne bo mogoča.

b. Obračunavanje, preverjanje kreditne sposobnosti in izterjava plačil

Podatke, ki ste jih navedli kot stranka ob registraciji, občasno uporabljamo v namene preverjanja pravilnosti podatkov in vaše plačilne sposobnosti s podatki objavljenimi na Bisnode bonitete in Ajpes .

Pravna podlaga za to je upravičeni gospodarski interes podjetja J.u.A. Frischeis d.o.o., da pred pripravo zavezujoče ponudbe preuči finančni položaj potencialnega poslovnega partnerja. V primeru izterjave plačil, svoje pogodbene pravice izvršuje. V primeru izterjave dolgov, operativna služba J.u.A. Frischeis d.o.o.  izvaja izvrševanje svojih pogodbenih pravic.

c. Storitev za stranke, neposredno trženje in novice

Vaše podatke, ki ste nam jih dali na razpolago ob registraciji, uporabljamo tudi za namene vzpostavitve stika z vami in predstavitve naših novih izdelkov in storitev ter ostalih zanimivih informacij za vas (za namene v okviru uporabniških storitev in neposrednega trženja). 

Kontaktiranje in komunikacija lahko poteka tudi prek storitev hitrega sporočanja. Vaše ime in telefonska številka bosta poslana storitvi Instant Messaging, kot je npr. WhatsApp Inc. Polek tega vaše kontaktne podatke po potrebi posredujemo našim dobaviteljem in proizvajalcem, da vam zagotovimo brezplačne vzorce in vzorčnike njihovih kolekcij.
Pravna podlaga za to je upravičeni gospodarski interes podjetja J.u.A. Fricheis d.o.o., da zagotavlja dolgoročno zadovoljstvo strank in z njimi vzdržuje dobre odnose. Poudarjamo, da se lahko kadar koli brez razloga obrnete na odgovorno osebo (točka 1) in izrazite svoje nasprotovanje takšnemu vzpostavljanju stika. Vaše splošne pravice glede obdelave podatkov lahko najdete pod točko 8.

d. Navedba kot ponudnik in druge zahteve za stik

Na naših spletnih straneh ponujamo potencialnim dobaviteljem in vsakemu obiskovalcu možnost, da stopijo v stik z nami. Za to prek spletnih obrazcev zbiramo naslednje osebne podatke:

 • ime podjetja in ime kontaktne osebe oz. ime in priimek,
 • naslov (poštna številka, kraj, ulica),
 • davčna številka,
 • elektronski naslov,
 • telefonska številka.

Pravna podlaga za to je upravičen gospodarski interes podjetja J.u.A. Fricheis d.o.o., da komunicira s potencialnimi dobavitelji in ostalimi zainteresiranimi. Poudarjamo, da lahko kot potencialni dobavitelj ali splošni interesent, takšnemu vzpostavljanju stika kadarkoli ugovarjate brez navedbe razlogov, pisno odgovorni osebi (točka 1) na elektronski compliance@frischeis.si.

e. Nagradne igre

Podjetje J.u.A.Frischeis d.o.o. lahko na različnih prireditvah za stranke in druge udeležence, organizira nagradne igre. Z namenom za naknadne stike z zmagovalcem/zmagovalci se zbirajo naslednji podatki:

 • ime,
 • naslov,
 • elektronski naslov,
 • telefonska številka.

Pravna podlaga je soglasje za prenos navedenih podatkov, ki je navedeno na kartici, s katero se potrjuje sodelovanje. Soglasje se lahko do začetka žrebanja kadarkoli prekliče pri odgovorni osebi (glej točko 1) ali neposredno pri družbi skupine JAF, ki organizira nagradno igro.

Podatki zbrani za namene nagradne igre bodo izbrisani takoj po žrebanju.

4. Uporaba piškotkov

Tako imenovane »piškotke« uporabljamo, da bi obisk naše spletne strani bil privlačen in omogočil uporabo določenih funkcij. Gre za besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku, s katerimi se poveča prijaznost spletne strani za uporabnika.

Obstajata dve vrsti piškotkov: trajni in začasni piškotki (sejni piškotki). Sejni piškotki se hranijo samo tako dolgo, dokler ne zaprete internetnega brskalnika - nato se izbrišejo. Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku tudi, ko zaprete internetni brskalnik.

Piškotke je mogoče brez težav odstraniti z vašega računalnika prek vašega brskalnika. Napotki za uporabo piškotkov in njihovo brisanje najdete v meniju »Pomoč« v vašem brskalniku. Piškotke lahko v celoti izklopite ali pa nastavite brskalnik, da vas vsakič obvesti, ko se na vaš računalnik pošlje nov piškotek.

a. Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, spletno analitično storitev podjetja Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja piškotke, ki omogočajo analizo uporabe naših spletnih strani. Informacije, ki jih ustvarijo ti piškotki o vaši uporabi te spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom), se prenašajo na Googlov strežnik v ZDA in se tam hranijo 38 mesecev. Google uporablja te podatke za oceno vaše uporabe spletnih strani, priprave poročil o dejavnosti na spletni strani za upravljavce spletnih strani in za zagotavljanje drugih, z uporabo spletne strani in interneta povezanih spletnih storitev.

Google lahko te podatke prenese tudi tretjim osebam, če to zahteva zakon ali če tretje osebe obdelujejo te podatke v imenu Googla. Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme vašega brskalnika; vendar poudarjamo, da v tem primeru ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu.

Z uporabo teh spletnih strani se strinjate z obdelavo podatkov o vas s strani Googla na način in za namene, navedene zgoraj. V nasprotnem primeru je mogoče tudi Google Analytics deaktivirati z tudi uporabo brskalnika Add-on.

b. Funkcije preusmeritve

Ta spletna stran uporablja tako imenovane »Retargeting-Tags«. Kot  »Retargeting-Tag« se označuje element JavaScript, ki se nahaja v izvorni kodi spletne strani. Ko uporabnik obišče stran na tej spletni strani, ki vsebuje »Retargeting-Tag«, namesti ponudnik spletnega oglaševanja (npr. Google) piškotek v računalniku tega uporabnika in ga povezuje z ustreznim seznamom ciljnih skupin za Retargeting. Ta piškotek se »uporablja tudi za izvajanje kampanj Retargeting-a (oglaševanje na podlagi zanimanja«) na drugih spletnih mestih. Namestitev teh piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo programske opreme vašega brskalnika; vendar poudarjamo, da v tem primeru ne boste mogli uporabljati vseh funkcij te spletne strani v polnem obsegu.

5. Vtičniki socialnih medijev

Na straneh »Novice« na naših spletnih straneh so integrirani gumbi za deljenje teh strani prek družabnih omrežij: Facebook, GooglePlus, Pinterest, Twitter, LinkedIn. S temi gumbi se pri obisku naših spletnih strani ne vzpostavi povezava do serverjev teh socialnih omrežij. Če se odločite, da naše spletne strani delite s pomočjo gumbov ponujenih socialnih omrežij in se v ta namen povežete s svojim uporabniškim računom oz. ste s tem že povezani, lahko ta družabna omrežja dodelijo obisk na naši strani vašemu uporabniškemu računu. Vendar nam taki osebni podatki ne bodo posredovani in bodo glede na vašo uporabo podvrženi politiki zasebnosti in nastavitvam personalizacije pri teh podjetjih, ki so določene zgoraj.

6. Varovanje podatkov

Naše spletne strani in druge sisteme varujemo s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in distribuciji vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb. Naši podatkovni centri delujejo po najnovejših varnostnih standardih, vključno s tehnologijami požarnih zidov ter tehnologijami za zaznavanje vdorov ter obsežnimi fizičnimi kontrolami in omejitvami dostopa. Na ravni aplikacije potekajo sodobne metode preverjanja pristnosti uporabnikov in skrbnikov ter dnevne varnostne kopije vseh podatkov in njihovo decentralizirano arhiviranje. Med postopkom naročanja so vaši podatki o plačilu šifrirani in posredovani prek interneta.

7. Čas hrambe podatkov

Osebni podatki se lahko shranjujejo le toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali ali nadalje obdelovali ( 21. Člen ZVOP-1-UPB1).

8. Vaše pravice

Kot prizadeta stranka zaradi obdelave vaših osebnih podatkov s strani J.u.A. Frischeis d.o.o. imate naslednje pravice:
a. Pravica do informacij (15. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Od J.u.A. Frischeis d.o.o. lahko zaprosite za potrditev, ali se zadevni osebni podatki obdelujejo. V tem primeru boste prejeli informacije o namenu obdelave, kategorijah in prejemnikih teh podatkov, trajanju skladiščenja ali merilih za njihovo določitev ter o obstoju navedenih pravic, podanih pod točko 8b-g.

b. Pravica do popravkov (16. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Od J.u.A. Frischeis d.o.o. lahko nemudoma zahtevate popravke ali dopolnitev vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo.

c. Pravica do izbrisa (17. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Od J.u.A. Frischeis d.o.o. lahko nemudoma zahtevate izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz  17. člena "Splošne uredbe o varstvu podatkov", predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.

d. Pravica do omejitve obdelave (18. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Iz razlogov, navedenih v Splošni uredbi o varstvu podatkov, lahko od J.u.A. Frischeis d.o.o zahtevate (npr.preverjanje točnosti vaših osebnih podatkov, nezakonito obdelavo, ugovor) omejitev obdelave vaših podatkov.

e. Pravica do prenosa podatkov (19. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Od J.u.A. Frischeis d.o.o. lahko zahtevate, da vam zagotovi osebne podatke, ki zadevajo vas, ki jih posredujete v strukturiranem, običajnem, strojno berljivem formatu ali da zahtevate, da se prenos prenese na drugega odgovornega, v kolikor je to tehnično izvedljivo.

f. Pravica do ugovora (21. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov) in pravica do odstopa (7. člen Splošne uredbe o varstvu podatkov)

Imate pravico, da ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov.

Če J.u.A. Frischeis d.o.o. ne more dokazati nujnih razlogov za obdelavo, bodo vaši podatki izbrisani. To se zgodi tudi z veljavo za nazaj z vsemi osebnimi podatki, ki ste jih v preteklosti shranili.

Ne glede na to imate možnost, da kadarkoli prekličete soglasje, na primer v okviru prijave za glasilo ali pri povpraševanju.

g. Pravica do pritožbe:

Kadarkoli imate pravico do pritožbe na naslov Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana. Telefon: 01 230 97 30 , e-pošta: gp.ip@ip-rs.si

9. Informacije

Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z zbiranjem, obdelavo ali uporabo vaših osebnih podatkov s strani J.u.A. Frischeis d.o.o., se obrnite na nas po elektronski pošti:
compliance@frischeis.si .