IZJAVA O ZAŠČITI PODATKOV

IZJAVA O ZAŠČITI PODATKOV

Pri J.u.A. Frischeis d.o.o., s sedežem v Ljubljani, se veselimo vašega obiska na naših spletnih straneh, kakor tudi vašega interesa za naše podjetje in naše izdelke. Zaščiti vaših osebnih podatkov namenjamo vso skrb. V nadaljevanju vas bomo obširno seznanili s postopkom obdelave vaših podatkov:
 

Klavzula o varstvu podatkov in neposrednem trženju

Družba lahko za namene obravnave in pregleda naročila ter za izpolnitev naročenih storitev posreduje osebne podatke uporabnika (vključno s telefonsko številko, e-naslovom in poštnim naslovom) družbi in skupini JAF + JAF International.
 
Skupina JAF lahko uporabi osebne podatke za vzpostavitev stika, katerega namen so trženje, izvajanje analiz trga in storitve službe za stranke (npr. pošiljanje ponudb in promocijskega gradiva o izdelkih in storitvah JAF, ankete o zadovoljstvu strank itd.).
 
Družba se zavezuje k trajnemu varstvu osebnih podatkov uporabnika v skladu z veljavno zakonodajo dokler bo to potrebno za doseganje namena, za katerega se zbirajo podatki.
 
Osebni podatki uporabnika se v nobenem primeru ne posredujejo nepooblaščenim osebam.
 
Za varstvo osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik in sicer tako, da poskrbi, da sta njegovo uporabniško ime in geslo varna.
 

 

Uporaba in posredovanje osebnih podatkov

Če nam posredujete na razpolago vaše osebne podatke, teh podatkov nikakor ne bomo uporabljali, obdelovali ali posredovali drugim izven zakonsko določenega okvirja.

Brez vaše privolitve ne bomo v nobenem primeru vaših osebnih podatkov posredovali tretjim osebam razen, če je nadaljnje posredovanje potrebno za izpolnitev sklenjene pogodbe ali vaših poizvedb oz., če ni  J.u.A. Frischeis Ges.m.b.H. ali podjetje v JAF skupini na podlagi obvezujočih zakonskih predpisov ali na podlagi uradnih ali sodnih odredb to dolžno storiti.

Vaše osebne podatke bomo uporabili tudi za komunikacijo z vami. Tako lahko od nas prejmete npr. pozdravne dopise, vezane na transakcije ali potrditve naročil. Izven tega pošiljamo po elektronski pošti marketinške novice z namenom, da vas seznanimo z novimi produkti ali storitvami ter, da vas seznanimo z za vas morebiti zanimivimi informacijami.

Shranjevanju vaših osebnih podatkov lahko ob vsakem času ugovarjate. Če nam vaši osebni podatki niso potrebni za izpolnjevanje naših obveznosti do vas in prav tako niso odvisni od zakonskih zahtev, bodo vaši podatki takoj izbrisani, oz. blokirani. To opravimo tudi z vsemi vašimi, v preteklosti shranjenimi osebnimi podatki za nazaj.
 

Piškotki

Da bi bile naše spletne strani atraktivne in, da omogočimo uporabo določenih funkcij pri svojem delu, uporabljamo piškotke. Pri tem gre za datoteke, ki bodo shranjene v vaš računalnik in, ki bodo pripomogle k večji prijaznosti do uporabnika spletne strani.

Obstajata dve vrsti piškotkov: trajni in občasni (ob obisku spletne strani). Slednji so shranjeni samo tako dolgo, dokler ne zaprete vašega brskalnika po medmrežju - nato bodo izbrisani. Trajni piškotki pa v nasprotju z občasnimi piškotki ostajajo ohranjeni tudi po zapiranju medmrežnega brskalnika.

Piškotke lahko preko svojega brskalnika brez težav odstranite iz vašega računalnika. Napotke za rokovanje s piškotki in kako piškote izbrišete, boste našli v meniju "Hilfe" ("Pomoč") v vašem brskalniku. Piškotke lahko popolnoma deaktivirate ali pa brskalnik nastavite tako, da boste vsakokrat obveščeni o morebitnem novem, na vaš računalnik poslanem piškotku.
 

Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev analize spleta podjetja Google Inc. ("Google"). Google Analytics uporablja t.i. "Cookies" ("Piškotke"), t.p. besedilne datoteke, ki bodo shranjene v vaš računalnik in  omogočale analizo vaše uporabe spletne strani. S pomočjo teh piškotkov pridobljene informacije o vaši uporabi te spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) bodo poslane na strežnik Googla v ZDA, kjer bodo tudi shranjene. Google uporablja te informacije za oceno vaše uporabe spletne strani, za sestavo poročil  za skrbnike spleta o spletnih aktivnostih ter za opravljanje storitev, povezanih z uporabo spleta in medmrežja.

Google bo po potrebi te informacije prenesel tudi na tretje osebe, če je to z zakonom predvideno ali, če tretje osebe te podatke obdelujejo po naročilu Googla. Google v nobenem primeru ne bo vašega IP naslova povezal z drugimi podatki Google Inc.. Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme za brskalnik; vendar pa vas moramo opozoriti, da se v tem primeru lahko pojavi težava z obsegom uporabe vseh funkcij tega spletnega mesta.

Z uporabo tega spletne strani potrjujete, da se strinjate z obdelavo vaših prejetih podatkov s strani Googla na prej opisan način in prav tako za prej opisan namen.

Z Browser Add-on vam je ponujena možnost, da Google Analytics deaktivirate. Opozarjamo pa vas, da je shranjevanje teh podatkov namenjeno samo sistemskim in statističnim namenom. Vsebujejo zbrane indikatorje, kot so npr. povprečen čas zadrževanja, pogostnost priklica spletne strani ali vsebine nakupovalnih košaric, nikakor pa ne podatke, ki bi jih lahko povezali z osebnimi podatki.
 

Uporaba "Retargeting " funkcij na spletnih straneh www.frischeis.si
Vklop z interesom povezane reklame s pomočjo "Retargeting"

Ta spletna stran uporablja t.i. "Retargeting-Tags". "Retargeting-Tag" imenujemo element JavaScript, ki je nameščen v izvirni kodi spletne strani. Če uporabnik obišče neko stran tega spletnega mesta, ki vsebuje "Retargeting-Tag", bo ponudnik "Online" reklame (npr. Google) na računalnik tega uporabnika namestil piškotek in ga uvrstil v ustrezno Retargeting ciljno skupino. Ta piškotek bo v nadaljevanju preklopil Retargeting kampanjo  ("Reklama, povezana z interesom") na druge spletne strani. Študije so pokazale, da je vključevanje z interesom povezane reklame za uporabnika bolj zanimivo kot reklama, ki nima neposredne povezave z interesom, oz. prej obiskano spletno stranjo.
 

Tehnično varovanje podatkov

Delovanje tehnoloških infrastruktur je osnova po eni strani pripravi informacij, po drugi pa služi obdelavi podatkov. Naša računalniška središča delujejo po aktualnih varnostnih standardih, kamor sodi najnovejša tehnologija za požarni zid in zaznavanje vdorov prav tako kot obsežne fizične kontrole in omejitve za dostop do naših računalniških središč. Na nivoju aplikacij se sodobne metode avtentifikacije upravičenosti uporabnika in administratorja izvajajo prav tako kot dnevne varnostne kopije vseh podatkov ter njihovo decentralizirano arhiviranje.
 

Informacija

Če imate v zvezi s podajanjem, obdelavo ali uporabo vaših osebnih podatkov kakšno vprašanje, se prosimo povežite z nami po elektronski pošti:

podpora@frischeis.si
 

Prenos:

• Obrazec za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe