POMEMBNE INFORMACIJE - KORONAVIRUS

Spoštovani kupci,

obveščamo vas, da bodo v skladu z vladnim odlokom glede preprečitve širjenja Koronavirusa, od ponedeljka, 16. marca 2020, zaprti vsi naši prodajni in razstavni prostori.
Našim poslovnim strankam bomo za naročila na voljo preko telefonov, e-mailov in spletne trgovine; dostavo blaga pa opravimo mi, saj lasten prevzem več NI možen. Dodatna pojasnila najdete v našem
Obvestilu za kupce.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje v tem zahtevnem obdobju!
 

S spoštovanjem,
Vaša JAF ekipa.

 

Eksotičen izgled terase

23. marec 2020

Eksotičen izgled terase

Drevo Shorea Iaves, splošno znano kot Bangkirai ali Yellow Balau, prihaja iz jugovzhodne Azije.
Masivna talna obloga Bangkirai s svojo svetlo do srednje rjavo barvo še dodatno izboljša vaše bivanje na prostem. Zaradi svoje visoke gostote je les še posebej trpežen in odporen na vremenske pojave. Naravne lastnosti mu dajejo odpornost proti glivicam in žuželkam, zato ne preseneča, da se to drevo v svoji domovini nahaja na prostem v izjemno toplih in vlažnih razmerah.

JAF ponudba Bangkiraia

Bangkirai s poreklom iz Indonezije, veliko uporabljajo za izdelavo terasnih desk, saj ima izjemne lastnosti. Deske lahko imajo profil z ozkimi/širokimi utori ali pa so obojestransko gladke. Na voljo so v dolžinah od 2440 - 4880mm in so pritrjena z vijaki iz nerjavečega jekla. Kvaliteta desk je "S-B" in z načinom sušenja KD (kiln dried). Stokovnjaki JAF spremljajo kakovost na samem kraju in upoštevajo smernice za zalogo lesa.

Na odgovoren način do lesa

Za subtropske pragozdove je značilna največja raznolikost rastlinskih vrst na Zemlji. Zato je Evropska unija sprejela vrsto uredb (FLEGT - Forest law Enforcement Governace and Trade), ki nadzirajo trgovino z lesom in lesnimi proizvodi. Namen takšnega nadzora je, da podjetja odgovarjajo za zakonitost izvora lesa in lesnih izdelkov, kar tudi JAF izpolnjuje.

Nekaj korakov do sanjske terase

Pri načrtovanju terase vam je lahko v veliko pomoč naš iskalnik teranih desk.
S pomočjo le-tega lahko najdete svojo sanjsko teraso tako, da sami izberete:

  • vrsto lesa,
  • površino deske,
  • videz,
  • poreklo in
  • razred trajnosti.

Začnite svojo pustolovščino do svoje idealne terase tukaj: