Kako vzdrževati talne obloge

27. maj 2020

Kako vzdrževati talne obloge

Gotovi parketi, laminati ali vinili... tako talne obloge kot tudi sam material iz katerega so izdelane, je raznolik.
Iz tega je jasno, da se talne obloge ne razlikujejo samo vizualno - vsaka od njih zahteva tudi posebno nego.

Naš nasvet za vzdrževanje talnih oblog:

Oljena talna obloga

Da bi ohranilii vrednost in plemenit izgled naoljenih parketov več let, je potrebna redna nega. Za ta namen obstajata dva Eurowood proizvoda:

  • Eurowood milo za les - blago čistilno sredstvo na osnovi naravnih mil. Priporočljivo je za vsa naoljena in voskana lesena tla ter tla iz plute. To čistilno sredstvo hkrati čisti in neguje vaša tla. Razredčite ga z vodo in površino obrišite s krpo.
  • Ali je talna obloga izgubila svilnat sijaj? Tudi za to imamo rešitev!
    Najprej obrišemo površino talne obloge, da odstranimo vse nečistoče, nato pa nanesemo Eurowood osvežilec za oljene talne obloge. Sredstvo se ne razredčuje. Na površino se nanese enakomerno v tanki plasti.

Lakirana talna obloga

Z lakom so talne obloge dobro zaščitene. Umazanijo odstranimo s čistilnim sredstvom za lakirane talne obloge. Čistilno sredstvo,je brez topil. Razredčite ga z vodo (1:200) in nato z vlažno krpo obrišite tla.
Če je lak že starejši uporabite Eurowood osvežilec za lakirane površine:
ščiti pred praskami in prezgodnjo obrabo. Površino najprej očistite nato pa s krpo enakomerno nanesite osvežilec. Sredstvo se ne razredčuje. Pustite, da se tla čez noč sušijo.

Laminat in Vinil

Laminat in vinil sta odpornejši talni oblogi kot parket. Sta zelo enostavni za vzdrževanje in čiščenje. Eurowood čistilno sredstvo za laminat in Eurowood čistilno sredstvo za vinil je potrebno razredčiti z vodo in nato obrišete tla.