Vezane plošče

22. februar 2021

Vezane plošče

Vodoodporne, nosilne, trdne

Širok asortima najnovejših materialov in različnih debelin za konstrukcijske in dekorativne namene, ki se lahko dobavijo iz skladišča ali po naročilu.

Vezana plošča je izdelana iz več slojev med seboj lepljenih furnirjev različnih debelin in različnih drevesnih vrst, lepljenih z različnimi lepili.

Brezove, bukove, topolove in okume vezane plošče

Glede na kvaliteto vrhnjega in spodnjega furnirja, vezane plošče razvrščamo v različne kakovostne razrede.
Za pohištveno industrijo se uporablja boljša kvaliteta, za izdelavo sedežev in naslonov pri stolih ter druga notranja oprema, medtem ko se slabša kvaliteta uporablja za izdelavo konstrukcijskih elementov pri oblazinjenem in tapiciranem pohištvu ter embalažo.

BREZOVE VEZANE PLOŠČE = luščen furnir breze
UPORABA: izdelava notranje opreme, konstrukcijskih elementov pri oblazinjenju in tapiciranju pohištva ter za embalažo

BUKOVE VEZANE PLOŠČE = luščen furnir bukve
UPORABA: v suhih razmerah - za izdelavo pohištva, konstrukcijskih elementov, oblazinjenje in tapiciranje pohištva, razne nosilne in okrasne konstrukcije, dele glasbenih inštrumentov, delovne pulte, ...

TOPOLOVE VEZANE PLOŠČE = luščen furnir topola
UPORABA: niso priporočljive za izdelavo konstrukcij, saj ima topol večjo elastičnost in manjšo nosilnost kot druge vrste vezanih plošč. Odlične so za prefurniranje s plemenitimi furnirji v pohištveni industriji, kjer je pogojena majhna teža materiala.

OKUME VEZANE PLOŠČE = luščen furnir okumeja
UPORABA: interior/exterior bark in ostalih plovil, zaradi svoje lepe strukture in kvalitetne sestave se uporablja tudi v pohištveni industriji

T-FIX PLOŠČE

Osnova T-fix plošče je vodoodporna brezova plošča, ki je prevlečena s fenolnim temnorjavim filmom. Imajo protizdrsni učinek in robovi so zaščiteni s premazom v barvi fenolnega filma. Če jih razrezujemo, je pred uporabo potrebno vse nezaščitene robove temeljito zaščititi z barvo ali drugim premaznim sredstvom, ki odbija vodo.

UPORABA: za pode kamionov, kontejnerje, avtomobilske prikolice, pode manjših plovil, za izdelavo prireditvenih odrov, zabojev, plezalne stene, zunanjih otroških igral, za izdelavo opažev za betoniranje,...

Ena stran T-FIX plošče je hrapava - protidrsna, druga pa gladka.

Razrez in robljenje ploskovnih materialov

Nudimo vam kvaliteten razrez in robljenje ploskovnih materialov po vaših željah. Razrezano blago vam na vašo željo v najkrajšem času tudi dostavimo.